banner163

Kazım Kurt yine söz verdi... Peki bu kez sözünü tutabilecek mi?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt 2014'teki hedefini küçülterek yine söz verdi... Eskişehir merakta, peki bu defa sözünü tutabilecek mi? Bu yeterli mi?

SİYASET 03.03.2021, 13:26 03.03.2021, 13:46
Kazım Kurt yine söz verdi... Peki bu kez sözünü tutabilecek mi?

Eskişehir'de, Odunpazarı'nda son yıllardaki en büyük sıkıntılardan biri de geri dönüşüm atıklarının toplanmasında yaşanıyordu. Yaklaşık 2 yıl önce belediyenin anlaştığı firma ile sözleşmesini fesheden Odunpazarı Belediyesi'nin bu sorunu bir türlü çözememesi ve geri dönüşüm atıklarının ayrı şekilde toplanmaması büyük tepki topluyordu. 1,5 yıldır devam eden sıkıntı sonunda Odunpazarı Belediyesi ancak geçtiğimiz günlerde bir geri dönüşüm firması ile sözleşme imzalamış ve Kazım Kurt geri dönüşüm atıklarının 16 mahallede toplanmaya başlanacağını açıklamıştı. 

Murat Özcan: Halen başladığını göremedik 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında konuyu yeniden gündeme getiren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, daha önce de birçok kez dile getirdikleri geri dönüşüm atıklarının toplanması konusunda adım atılmasına sevindiklerini, ancak halen birçok mahallede bu atıkların toplanmadığını gördüklerini belirtti. Murat Özcan, "Birçok mahallede halen bu atıkların toplanmadığını görüyoruz. Şahsen benim mahallemde de toplanmadığını biliyorum. Acaba söz konusu firma ne zaman gerekli kutuları yerleştirecek ve atıkların toplanmasına başlanacak. Vatandaşlarımız en kısa sürede başlanmasını istiyor.Bilgilendirirseniz seviniriz" dedi. 

Kazım Kurt: Eski sistem 15 mahallede sürüyor, 25 mahalleye çıkaracağız

Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, geri dönüşüm çalışmaları konusnda, "Eski sistem 15 mahallede devam ediyor. Hangi mahalleler bilmiyorum. Bunlara 10 mahalle daha eklenmiş olacak yeni sistemle. Haziran ayına kadar 25 mahalleye çıkmasını planlıyoruz" diye konuştu. 

2014'te "43 mahalleye çıkaracağız" sözünü vermişti 

Odunpazarı Belediyesi geri dönüşüm atıklarının toplanması, işlenmesi ve geri kazandırılması konusunda Kazım Kurt'un belediye başkanlığında ilerleme kaydedilemeyen ve hatta geriye giden en dikkat çekici belediyelerden biri olarak Türkiye'de dikkat çeker hale geldi. 2014 yılında Odunpazarı Belediyesi 16 mahallede geri dönüşüm atıklarını toplayabiliyordu. Ve Kazım Kurt 2014'te yaptığı açıklamada, bu mahallelerin genişleyeceğini ve hedeflerinin kısa süred 43 mahalleye ulaşmak olduğunu söylemişti. 

2014'te "Eskişehirlilerin geleceğini çöpe atmayacağız" demişti!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2014 yılında Geri Dönüşüm Tesisi'nde yaptığı incelemelerin ardından, yaptığı açıklamada, 16 mahallede uygulanan Odunpazarı Geri Kazanım projesinin 43 mahalle genelinde uygulanacağını sözünü vermiş, Eskişehirlilerin geleceklerini çöpe atmayacaklarını sözlerine eklemişti.  Kurt, “Biz tüm Eskişehirli hemşerilerimizle birlikte inanıyor, birlikte çalışıyor, birlikte başarıyoruz. Eskişehir’den tüm Türkiye’ye ‘İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyoruz’ mesajını iletiyoruz” diye konuşmuştu. 

2015'te 23 mahallede kalmıştı

2015 yılına gelindiğinde Kazım Kurt söz konusu 16 mahalleye sadece 7 mahalle daha eklendiğini, 23 mahallede geri dönüşüm atıklarının ayrı olarak toplandığını açıklamış, bu durum Eskişehir'de hayal kırıklığı yaşatmıştı.  

2020'de 14'e düştü, onlar da düzgün toplanmadı 

2020 yılına gelindiğinde ise durum yeniden geriye gitmişti. Odunpazarı Belediyesi sadece 14 mahallede geri dönüşüm atıklarının toplandığını açıklıyordu. Ama geri dönüşüm firması ile anlaşmazlık ve yeni çözüm bulunmaması o mahallelerde de sıkıntı yarattı. 2020 de bu mahallelerde atıkların düzgün toplanmadığı yönünde şikayetlerle geçti. Böylece Odunpazarı Belediyesi, 2012'deki durumdan bile daha geriye düşmüş oldu. 

1,5 yıl sonra harekete geçebildi 

Odunpazarı Belediyesi'nin anlaşmalı geri dönüşüm firması ile yaşadığı sıkıntılar sonrasında yaklaşık 1,5 yıldır Odunpazarı'nda geri dönüşüm atıkları doğru düzgün toplanmıyor. Odunpazarı'nda ne kadar geri dönüşüm atığının boşa gittiği, ekonomiye geri kazandırılamadığı ve çevre kirliliğine yol açtığı da meçhul... 

Şimdi son verdiği sözü tutabilcek mi? 25 mahalle hedefi yeterli mi? 

2014'te "43 mahalleye ulaşacağız" sözünü veren Belediye Başkanı Kazım Kurt'un şimdi haziran ayına kadar 24 mahalleye ulaşma hedefinin ise gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de merak konusu. Bu hedefin Odunpazarı ilçesinin yarısını bile kapsamaması da dikkat çekiyor... 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@