Murat Özcan: Bazı gazeteciler iftira atıyor / Kazım Kurt: Bu arkadaşlardan ben de çok şikayetçiyim

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan bazı gazetecilerden yakınıp Belediye Başkanı Kazım Kurt'u uyardı. Kazım Kurt, "Bu arkadaşlardan ben de çok şikayetçiyim" dedi. 

SİYASET 10.10.2022, 21:25 10.10.2022, 21:31
Murat Özcan: Bazı gazeteciler iftira atıyor / Kazım Kurt: Bu arkadaşlardan ben de çok şikayetçiyim

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında 2023 bütçesi görüşmeleri sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, bazı gazetecilerin Odunpazarı Belediyesi'nin seçim bütçesinden pay almak için meclis üyelerini zan altında bırakacak iftiralar atmaya çalıştıklarını savunarak, Belediye Başkanı Kazım Kurt'u uyardı ve bir açıklam yapmasını istedi, "Kimseye iftira attı diye ekstra bir para vermeyi düşünmüyorum diye bir beyanatınız olursa, belki bu sahtekarlıklarına son verirler diye düşünüyorum" dedi. 

Murat Özcan: Odunpazarı Belediyesi'nin seçim bütçesinden aslan payı almak için iftira atan bir güruhla karşı karşıyayız 


Murat Özcan, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, "Geçenki toplantıda Ali Haydar Çelik bir konudan bahsetmişti, meclis üyelerinin zan altında kaldığı ile ilgili. O gün özellikle konuşmadım ama şimdi hazır şimdi bütçede yeri gelmişken söyleyeyim. O zaman seçim bütçesi ve Odunpazarı Belediyesi'nin seçimde harcayabileceği bütçeden bahsetmiştik. İftira atmayı gazetecilik zanneden, gazetecilik mesleği onuruna leke düşüren bazı kişilerin, anladığım kadarıyla sadece Odunpazarı Belediyesi'nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü giderleri ile PR'ları ile ilgilenmediği aynı zamanda seçim bütçesinden aslan payı alabilmesi adına, herhangi bir parti, bu CHP veya AK Parti de olabilir, insanların şerefiyle, haysiyetiyle oynamaya çalışan bir güruhla karşı karşıyayız" dedi. 

Özcan: Böyle bir durumla bir CHP'li de karşılaşsa aynı tepkiyi vereceğimi herkes bilir


Murat Özcan, "Takdir edersiniz burada siyasi etik ve ahlak açısından çok önemli bir görev üstleniyoruz ve hepimiz buna dikkat etmeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla böyle bir durumla CHP'li bir siyasetçi de karşılaşsa aynı tepkiyi vereceğimi burada herkes bilir" dedi. 

Özcan: 'Kimseye iftira attı diye ekstra bir para vermeyi düşünmüyorum' diye bir beyanatınız olursa, belki bu sahtekarlıklarına son verirler

Murat Özcan, "Sizden sadece ricam böyle nobranlıklar yapanlara, böyle düşüncesi olanlara sadece şunu söyleyeyim. Biz, Odunpazarı Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili bir bütçe oluşturabiliriz, ama kimseye iftira attı diye ekstra bir para vermeyi düşünmüyorum diye bir beyanatınız olursa, belki bu sahtekarlıklarına son verirler diye düşünüyorum. Bu haseten bir ricamdır. Siyasal nezaketin devam etmesi adına söylüyorum. Yoksa gazeteciliğe yakışmayan şekle dönüştürecek ve siyaseti çamur siyasetine dönüştürecek şekilde bazı gelişmelerden olacağından da endişelerim var" diye konuştu.

Kazım Kurt: Gazetecilikle ilgili görüşlerinize aynen katılıyorum

Kazım Kurt da yaptığı konuşmada konuyla ilgili, "Gazetecilikle ilgili eleştirilerinize aynen katılıyorum. Gazetecilik mesleğine ihanet edenlere yazıklar olsun, lanet olsun. Yanlış haber yazanlara, uydurma haber yapanlara yazıklar olsun, politikacıların emriyle çalışan gazetecilere yazıklar olsun. Olmayan şeyi varmış gibi göstermek için internet sitesi kuran gazetecilere yazıklar olsun. Bunları destekleyenlere de yazıklar olsun. Odunpazarı Belediyesi'nden bu tür destek yoktur" dedi. 

Kazım Kurt: Gazeteci belge olmadan yazamaz, iftira atamaz... Bu arkadaşlardan ben de çok şikayetçiyim 

Kazım Kurt, "Gazeteci belgesi olmadan yazı yazamaz. Gazeteci ilgilisine, muhatabına soru sormadan yazı yazamaz. Gazeteci bir konuda araştırma yapmadan yazı yazamaz. Hele hele iftira hiç atamaz. Bu arkadaşlardan ben de çok şikayetçiyim" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@