Murat Özcan: Tarihi Odunpazarı halkına randevu verin

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde tarihi Odunpazarı bölgesindeki vatandaşların mağduriyetini yeniden gündeme getiren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Belediye Başkanı Kazım Kurt'a seslendi: "Vatandaşlarımıza randevu verin, mağduriyetleri ile ilgilenin"

SİYASET 05.01.2024, 18:18 05.01.2024, 18:26
Murat Özcan: Tarihi Odunpazarı halkına randevu verin

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde tarihi Odunpazarı bölgesindeki vatandaşların mağduriyetini yeniden gündeme getiren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Belediye Başkanı Kazım Kurt'a seslendi: "Vatandaşlarımıza randevu verin, mağduriyetleri ile ilgilenin"

"Odunpazarı Belediyesi'ni de ilgilendiriyor"

Murat Özcan, yaptığı konuşmada, "Tarihi Odunpazarı bölgesinde özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaların içerisinde, Odunpazarı Belediyesi'nin sit alanı içinde olduğu, Odunpazarı Belediyesi'ni de ilgilendirdiği için de bunu da belirtmek isterim. Sayın başkan, konunun farkındasınız. Atlıhan'dan sonra Cunudiye ve Akarbaşı mahallelerine doğru ilerleyen ve tarihi sit alanı içinde bulunan, içinde tescilli binaların olduğu yerle ilgili... Koruma Kurulu kararını da kınıyorum bu arada, onu da açık ve net söyleyeyim. Yani, "Tescilli bir binayı kurtaramıyorsanız yıkın, aslına uygun şekilde yapın" kararı, sağlam olup olmadığı incelemesi yapılmadan, sağlam binaların da yıkılmasının önünü açabilecekşekilde böyle bir ucu açık bir cümle kullanılarak belediyeye böyle bir yetki verilmesi... Biz buraya neden 'tarihi sit alanı' diyoruz, tarihi binalar olduğu için diyoruz. Eğer siz tarihi bir binayı, üstelik de kurtarılabilir bir binayı sadece Koruma Kurulu'nun ucu açık bir cümlesi ile yıkar, yerine 'aslına uygun' deyip de aslıyla hiç alakası olmayan binaları yaparsanız, burada tarihi bir bölgeden bahsedemeyiz" dedi.

"Vatandaşımızın örgütlü mücadelesine kulak vermenizi rica ediyoruz, halkımıza randevu verin"

Murat Özcan, "Paşa, Dede ve Cunudiye mahallelerindeki birçok vatandaşımızın örgütlü mücadelesine kulak vermenizi rica ediyoruz. Bu vatandaşlarımızın mağduriyeti ile ilgilenmenizi istiyoruz. Randevu taleplerine cevap vermenizi ve bu bölgedeki demografik yapının da korunmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarımızın da talebidir bu. Orada yaşamı ortadan kaldırabilecek bi durum. Binalar tarihi olabilir ama asıl içinde yaşayan insanların da bir tarihi vardır. O bölgede yaşayan insanların evlerinin çok komik paralarla istimlak edilerek yerlerine betonarme binaları tarihi bir görüntü vererek, o bölgenin tarihi dokusuna büyük bir zarar verilmektedir. Halkımızın sizden ve belediyeden bir ilgi talebi vardır, ilgilenmenizi talep ediyoruz" diye konuştu. 

Kazım Kurt halkın talebini önemsemedi: "Bizim konumuz değil"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, konuyla ilgili, "Tarihi Odunpazarı bölgesinde biz sadece Koruma Kurulu'nun aldığı kararları denetleme ile yetkiliyiz. O nedenle Murat beyin bu sözlerini, politik, popülist ve seçmene yönelik olarak değerlendiriyorum. Teknik bir şey değil" sözleriyle kısa keserken vatandaşların talebini karşılıksız bıraktı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@