Süleyman Demirel kabri başında anıldı

Türkiye’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 6’ncı yılında devlet töreni ile anıldı. Törene katılan DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Uysal, "Her gün bir Demirel sözü ve başucu kitabı olarak hayatını tavsiye ediyoruz" dedi.

SİYASET 17.06.2021, 17:14 17.06.2021, 17:23
Süleyman Demirel kabri başında anıldı

Türkiye’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 6’ncı yılında devlet töreni ile anıldı. Bugün Atabey ilçesine bağlı İslamköy'deki Çalcatepe mevkisinde bulunan anıt mezarında  tören yapıldı. Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen tören korona virüs tedbirleri kapsamında kısıtlı katılımla yapıldı.

17 Haziran 2015 tarihinde hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının 6. yılı için İslamköy Çalcatepe'de bulunan kabri başında tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eski bakan ve milletvekilleri ile Demirel ailesi katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle başlayan tören Süleyman Demirel’in özgeçmişinin okunması ile devam etti. Ardından ise Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı tarafından kabre Cumhurbaşkanlığı çelengi bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu.

Uysal: Büyük bir lideri anıyoruz 

Törende konuşan DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, "Türkiye’nin her karış toprağında hizmetleri ile Türk siyasetinde zekası ile, milletin gönlünde sevgisi ile yaşamaya devam eden bir büyük lideri anıyoruz bugün. Liderlik etmenin yumruğunu değil dişini sıkmak olduğunu, sabrı, azmi bilen, nimet külfet dengesinde külfeti omuzlamış, nimeti millete, hakkı olana teslim etmiş bir isim Demirel" dedi. 

"Her gün bir Demirel sözü ve başucu kitabı olarak hayatını tavsiye ediyoruz"

Gültekin Uysal, "Günümüz sorunları için yıllar önce söyledikleri ile hala çalışan liderdir; ülkesi için emek  vermeye devam etmektedir. Bıraktığı her eser aynıyla vatana hizmet etmektedir. Hasılı bu tarafıyla dahi Demirel ölmemiştir. Eserleri ile hizmetleri ile milletin takdirini toplamaya devam eden, bizlere 60 yıl öncesinden söyledikleri ile güçlü ve kararlı bir vizyon, gelecek inşasında yardım eden, zekası ile öykünülen, milletin duyduğu sevgi ile imrenilen 9. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, Türk Siyaseti’nde dün de bugün de bir bilirkişi vasfı taşıyan mümtaz isim Süleyman Demirel’i rahmetle ve her gün daha büyük bir özlemle anıyoruz. “Büyük Türkiye” yolunda kendisini örnek alıyor, bugün yaşadığımız vasata sebep olanlara  her gün bir Demirel sözü ve başucu kitabı olarak kendisinin başarılarla dolu hayatını tavsiye  ediyoruz. Ve yine bir babalar gününe yaklaşırken kendisinin, “Türkiye’nin babası” Demirel’in babalar  gününü de kutluyoruz" diye konuştu. 

Tören Demirel ailesine taziyelerin sunulması ile sona erdi. Öte yandan Ankara'da 17 Haziran 2015'te, 91 yaşında hayata gözlerini yuman Demirel'in, siyasi hayatı boyunca okuduğu kitaplar, fotoğrafları ve kullandığı eşyalar, doğduğu İslamköy'de açılan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesinde sergileniyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@