Zihni Çalışkan'dan CHP'lilere yanıt: Siyaset hoşgörü, irade ve cesaret işidir!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'dan, AK Partililerin şikayetlerini geri çektikleri davalarda zaten beraat edeceklerini ileri süren CHP'li yöneticilere dikkat çeken yanıt: Yargılanmanın devam etmesi cesaretinde bulunmadılar, beraat imkanını kendileri ortadan kaldırdılar, unutmasınlar. Siyaset hoşgörü, irade ve cesaret işidir!

SİYASET 08.04.2022, 12:59 08.04.2022, 13:14
Zihni Çalışkan'dan CHP'lilere yanıt: Siyaset hoşgörü, irade ve cesaret işidir!

Eskişehir'de AK Partili yöneticiler ve meclis üyeleri, aralarında çok sayıda CHP'li yöneticinin de bulunduğu, kendilerini binlerce mesaj atarak taciz eden ve rahatsız eden kişiler hakkında şikayetçi olmuş ve konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. 

"Umuyoruz ki! bundan sonra vakitlerini topluma faydalı olacak, olumlu amaçlar ile değerlendirirler" diyerek açıklamıştı 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile söz konusu şikayetleri geri çekme kararı aldıklarını şu sözlerle açıklamıştı:  "Meclis üyesi arkadaşlarımızın haklı tepkilerini bastırmak ve yıldırmak amaçlı yapıldığı ortada olan eylemlerden dolayı bir süre önce bu eylemleri gerçekleştiren kişiler hakkında şikayetçi olmuştuk. Bu eyleme karışan kişiler; başta şahsım olmak üzere, Odunpazarı Belediye Meclis Üyelerimizi, İl Başkan Yardımcılarımızı da 1000’den fazla kez anlamı, bağlamı belirsiz sorular ile ismen işaretleyerek, huzur ve sükunu bozmak dışında bir amaçlarının olmadığı apaçık ortadır! Ancak yine de Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri de dahil siyasetin, fikir ortaya sürmenin de anlamlı ve yapıcı şekilde gerçekleştirilmesi temennisi ile devam eden davalardaki şikayetimizden arkadaşlarım ve şahsım adına vazgeçiyoruz..! Umuyoruz ki! bundan sonra vakitlerini topluma faydalı olacak, olumlu amaçlar ile değerlendirirler" diye konuştu.

CHP'lilerden şaşırtan açıklamalar geldi: "Zaten beraat edecektik"

Çalışkan bu açıklaması sonrasında ise CHP Eskişehir yöneticilerinden "AK Partilerin şikayetlerini geri çekmek zorunda kaldıkları", "Zaten beraat edecekleri" gibi açıklamalar gelmesi konuyla ilgili tartışmalar yarattı. CHP'ye yakın yayın organlarında bu yönde haberler yayınlandı. 

"Beraat edeceğinden şüphesi olmayan sanığın şikayetten vazgeçmeyi kabul etmemesi beklenir"

Öte yandan AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener sosyal medyadan yaptığı paylaşımda dikkat çekici bir tespitte bulunarak, "Şikayetten vazgeçme halinde sanık şikayetten vazgeçmeyi kabul ederse dava hakkında düşme kararı verilir. TCK 73/6’ya göre vazgeçme onu kabul etmeyen sanığı etkilemez. Dolayısı ile beraat edeceğinden şüphesi olmayan sanığın şikayetten vazgeçmeyi kabul etmemesi beklenir. Şikayetten vazgeçmeyi kabul edip, şikayetten vazgeçme nedeni ile düşme alan sanığın zaten beraat edecektim demesinin Nasreddin Hoca’nın “ben zaten inecektim” fıkrasından farkı yok…" dedi. 

Zihni Çalışkan: Şikayetimizden vazgeçmemizden yararlanarak düşme kararına rıza gösterenler, yargılamanın devam etmesi cesaretinde bulunmayanlar... 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan da bugün, Pınar Turhanoğlu Gücüyener'in de paylaşımını paylaşarak, CHP'li yöneticilerin iddialarına dikkat çekici bir yanıt verdi. Çalışkan, açıklamasında, "Siyasetin fikir ve projeler ile gündeme gelmesini imkan sağlamak için hoşgörü ile yaklaşıp siyasi parti temsilcilerine ilişkin şikayetimizden vazgeçmiştik! Şikayetimizden vazgeçmemizden yararlanarak düşme kararına rıza gösterenler, yargılamanın devam etmesi cesaretinde bulunamayarak beraat kararı alma imkanlarını kendilerinin ortadan kaldırdıklarını UNUTMAMALILAR..! Sözün özü; Siyaset hoşgörü,irade ve cesaret işidir..!" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@