Bilecik'te yakalandılar... Eskişehir'de de kapı kapı dolaşıyorlar, dikkat!

Bilecik'te kapı kapı dolaşan ve kendilerini bir sağlık kurumundan geliyormuş gibi tanıtıp ürün satmaya çalışan 10 kişi yakalandı... Benzer bir durumun Eskişehir'de de yaşandığı ifade ediliyor, vatandaşlar uyarılıyor...

YARGI 28.12.2023, 16:58 28.12.2023, 17:06
Bilecik'te yakalandılar... Eskişehir'de de kapı kapı dolaşıyorlar, dikkat!

Bilecik'te kapı kapı dolaşarak kendilerini resmi bir sağlık kurumundan geliyormuş gibi tanıtarak diş macunu veya sağlık ürünü satmaya çalıştıkları belirtilen 10 kişi zabıta tarafından yakalandı.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler kentte 10 kişilik bir grubunun kapı kapı dolaşarak kendilerini resmi bir sağlık kurumundan geliyormuş gibi tanıtarak diş macunu satan kişi ihbarı aldı.

Hemen harekete geçen ekipleri kenttin dört bir yanından evlerin zillerine basarak diş macunu satan 10 kişiyi yakaladı. Kapıyı açan kişilere, "Bizler üniversite öğrencisiyiz bizlere yardım etmek istemisiniz?" diyerek satış yaptıkları öğrenildi. Şahıslara Kabahatlar Kanununa göre 614 TL idari para cezası yazıldı.

Satmaya çalıştıkları ürünlere el konuldu

Ticari bir araçla kente gelen 10 kişi zabıta eşliğinden kentten gönderildi. Evrakları eksik olduğu için sattıkları ürünlere tutanakla el konuldu.
Öte yandan yetkiler sokakta satılan diş macunlarını ağız sağlığı ve genel sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda vatandaşları uyardı. Bu tür satış yapanlardan diş macunu ve diş tozu alınmamasını da sözlerine eklediler.

Eskişehir'de de dolaşıyorlar, dikkat!

Aynı yöntemle bazı kişilerin Eskişehir'de de kapı kapı dolaştığı ifade ediliyor. medyamidas.com'a ulaşan bazı okuyucularımız, evlerine gelen bazı şahısların bir sağlık kurumundan geldiklerini iddia ederek, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapmak istediklerini, sonrasında da bazı sağlık ürünleri satmaya çalıştıklarını ve bu durumdan çok şüphelendiklerini ifade etti. 

Vatandaşlar kapıdan satışla kaynağı belli olmayan sağlık ürünleri almamaları  konusunda uyarılıyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@