banner163

İshak Gündoğan yargılanacak... Savcılık hapis cezası istedi

Eskişehir'de CHP'li Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan hakkında açılan davada iddianame hazırlandı... Savcılık İshak Gündoğan'ın 2,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını istedi.

YARGI 25.03.2022, 13:17 26.03.2022, 18:12
İshak Gündoğan yargılanacak... Savcılık hapis cezası istedi

Eskişehir'de Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan'ın özellikle hayvanseverlerden büyük tepki toplayan o paylaşımları hakkında açılan davada Cumhuriyet Savcılığı iddianameyi hazırladı. İshak Gündoğan hakkında 2,5 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtildi. 

Eskişehir'de Mahmudiye ilçesinde sokak hayvanları ve başıboş köpeklerle ilgili Aralık 2021'de sosyal medyada yaşanan tartışmalarda CHP'li Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan'ın paylaşımı ve sonrasında Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı'ya sosyal medyadan verdiği cevaplar hayvanseverlerden büyük tepki toplamıştı. 

Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı da, sayfada yaptığı yorumlarda söz konusu paylaşımlara tepki göstererek, belediye çalışanı olduğunu iddia ettiği kişilerin hayvanseverlere küfür ettiğini savunarak, söz konusu paylaşımları CHP Genel Başkan Yardımcılarına da ilettiklerini belirterek Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan'ı eleştiren paylaşımlarda bulunmuştu. 

Gündoğan'ın "İt yavrusu asalak yaratık" mesajı herkesi şoke etmişti 

Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı'ya İshak Gündoğan'ın verdiği karşılık ise okuyanları şoke etmişti. İshak Gündoğan, sosyal medyada herkesin önünde yazdığı cevapta, "Erman paçalı sayfamı kirleten it yavrusu asalak yaratık" ifadelerine yer vermiş, devamında, "Lütfen haddinizi biliniz sizden tiksiniyoruz işine git sayfamı meşgul etme" paylaşımında da bulunmuştu. Tartışmanın devamında İshak Gündoğan'ın, "Git işine kafayın girmediği yere burnunu sokma asalak" paylaşımında da bulunduğu görülmüştü. 

İshak Gündoğan'ın CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiği gün yaptığı bu paylaşımlar büyük tepki toplamış, hayvanseverlerden tepki mesajları yağmıştı. 

Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı suç duyurusunda bulunmuştu 

Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı da söz konusu mesajlarla ilgili suş duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı. 

Söz konusu şikayetle ilgili Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan hakkında Çifteler Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamenin hazırlandığı ve İshak Gündoğan'ın önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacağı öğrenildi. 

İddianame hazırlandı... Savcılık 2,5 yıla kadar hapis cezası istedi 

Savcılık tarafından Çifteler Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan'ın 2,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Gündoğan'ın yargılanacağı dava Çifteler Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Belediye çalışanı da yargılanacak 

Öte yandan bir belediye çalışanı hakkında da yaptığı benzer paylaşımlarla ilgili Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı belirtildi. Söz konusu belediye çalışanının da 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasının istendiği belirtildi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@