Eskişehir'e dev yatırım için düğmeye basıldı!

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli duyurmuştu... Eskişehir'e yapılacak o dev yatırım için düğmeye basıldı!

EKONOMİ 20.03.2022, 10:20 21.03.2022, 10:47
Eskişehir'e dev yatırım için düğmeye basıldı!

Erciyas Vagon, Eskişehir OSB’de yapılacak milyonlarca dolarlık dev üretim tesisi için düğmeye bastı. 

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli daha önce yaptığı açıklamada, son yıllarda birçok yatırım yapılan Eskişehir OSB'ye akıllı vagon üretimi için 100 milyon dolarlık yatırım yapılması konusunda bir firma ile görüşmeye başladıklarını açıklamıştı ve müjdeli haberi duyurmuştu... 

O yatırım için düğmeye basıldı... İlk etapta 45 milyon dolarlık yatırım yapacak 

Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları A.Ş.'nin yeni vagon imalatı faaliyetlerini büyütmek amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yapmayı planladığı ve ilk fazı 45 milyon dolar tutarında olan tam entegre ve otomasyonlu tesis yatırımı için ilk adım atıldı. 

Toplamda 618 milyon liralık bütçe ile... Bakanlık teşviki onaylandı 

Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, "İştirakimiz Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları A.Ş’nin, vagon imalatı, bakımı ve onarımı, yedek parça tedariki, demiryolu araç ve gereçlerinin temini, tedariki, imalatı konularında faaliyetlerini büyütmek, verimliliği artırmak ve yönetim sinerjisi yaratmak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yapmayı planladığı ilk fazı 45 milyon dolar tutarında olan tam entegre ve otomasyonlu tesis yatırımı, toplam 618.366.747 Türk Lirası yatırım bütçesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından teşviklendirilmeye uygun bulunmuştur" denildi. 

İnşaatına 2022 yılı içinde başlanacak 

Açıklamada ayrıca, "Yatırıma ilişkin teşvikin içeriği genel itibariyle KDV istisnası, vergi indirimleri, sigorta prim destekleri, faiz veya kar payı desteklerinden oluşmaktadır. Yatırım fazlar halinde gerçekleştirilecek olup, toplam 174.000 metrekarelik arsa üzerine konuşlandırılacak 66.000 metrekare kapalı alandan oluşacaktır. Yatırımın inşaat faaliyetlerinin 2022 yılı 2. çeyreğinde başlayıp, 2023 senesi ilk çeyreğinde ilk etabın faaliyete geçmesi öngörülmektedir" denildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@