Eskişehir'in en özgür ve yasaksız parkında yüzlerce kadın yoga yaptı

Dede Korkut Parkı'nda yoga yapmanın yasak olduğu iddiaları fos çıktı... Prof.Dr. Nabi Avcı'nın "Eskişehir'in en özgür parkı burasıdır" dediği ve Büyükşehir Belediyesi'nin parklarındaki tepki çeken yasaklara dikkat çektiği açıklaması sonrasında, Dede Korkut Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce kadın birlikte yoga yaptı.

HAYAT 30.05.2022, 20:01 30.05.2022, 20:15
Eskişehir'in en özgür ve yasaksız parkında yüzlerce kadın yoga yaptı

Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Nabi Avcı, Dede Korkut Parkı'nda yaptığı açıklamada, parkta yoga yapmanın yasak olduğu iddialarının asılsız olduğunu net şekilde ortaya koyarken, bazı siyasiler ve haber kanalları tarafından büyültülen iddialar fos çıktı. 

 Prof.Dr. Nabi Avcı'nın "Eskişehir'in en özgür parkı burasıdır" dediği ve Büyükşehir Belediyesi'nin parklarındaki tepki çeken yasaklara dikkat çektiği açıklaması sonrasında, Dede Korkut Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce kadın birlikte yoga yaptı. Yoga yapan kadınlara hiç kimse müdahale etmedi, Dede Korkut Parkı'nın "yasaksız ve özgür park" özelliği bir kez daha tescillendi. 

Çimlere örtü sermenin bile yasak olduğu Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park ve Sazova Parkı gibi parklarının aksine, Dede Korkut Parkı'nı yoga yapmak için tercih eden kadınlar, Dede Korkut Parkı'nda yoga yapmanın keyfini çıkardı. 

Önceki gün bazı kişiler tarafından "Dede Korkut Parkı'nda yoga yasağı var" iddiası ortaya atılmış, sosyal medyadan örgütlenen bazı kadın grupları ve vatandaşlar Dede Korkut Parkı'nda 30 Mayıs'ta yoga yapacaklarını duyurmuştu. 

Prof.Dr. Nabi Avcı da bugünkü açıklamasında net şekilde Dede Korkut Parkı'nda hiçbir zaman böyle bir yasak olmadığını ve olmayacağını vurgulamış, "Burası Eskişehir'in en özgür parkı" demişti. Prof.Dr. Nabi Avcı bugün yoga yapmaya gelecek kadınların da özgürce yoga yapabileceklerini belirterek, "Herhangi bir resmi organizasyon veya ticari faaliyet söz konusu değil. Elbette gelip birlikte yoga yapabilirler" demişti. 

Prof.Dr. Nabi Avcı'dan önemli açıklamalar... Detaylar için tıklayın 

Prof.Dr. Nabi Avcı'dan Büyükerşen'e süper öneri! Kabul ederse yogacılar çok sevinecek (Detaylar için tıklayın) 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@