Kazım Kurt'tan yine Odunpazarı'nda tansiyonu yükselten açıklamalar!

Eskişehir'de Odunpazarı'nda haftalardır devam eden tartışma ve gerginlik sürüyor... Pazarcılar Odası'nın son açıklamasına karşı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan yine çözüm üretmeyen, gerginliği ve vatandaşlardaki endişeleri artıracak bir açıklama geldi...

HAYAT 10.08.2021, 17:23 10.08.2021, 17:40
Kazım Kurt'tan yine Odunpazarı'nda tansiyonu yükselten açıklamalar!

Eskişehir'de Odunpazarı'nda 71 Evler Mahallesi'nde haftalardır devam eden pazar yeri tartışmasında tansiyon yine yükseldi. Bölgede kapalı pazar yeri yapmayan ve geçici süreyle belirlenen pazar yeri konusunda da bir türlü pazarcılar ve vatandaşlarla anlaşamayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan yine tansiyonu yükselten ve endişeleri artıran bir açıklama geldi... 

71 Evler'de pazarcı esnafı ve vatandaşlar arasında da zaman zaman gerginlikler yaşanan konuyla ilgili ancak iki hafta sonra 71 Evler Mahallesi'ne giderek açıklama bulunan Kazım Kurt, sorunun pazarcı esnafından kaynaklandığını savunmuştu. 

Öte yandan Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası ve ilgili odaların başkanları sorunun çözümü için kapalı pazar yeri kurulmasını istediklerini, pazar yeri kurulmasına karşı olmadıklarını açıklamıştı. 

Pazarcılar Odası'ndan "Oda ve üretici birliği üyeleri tezgah açabilir" çağrısı 

Son olarak, Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, sosyal medyadan yayınladığı mesajda, oda üyeleri ve üretici birliği üyelerinin 71 Evler Mahallesi Hızırer Sokak’ta Cumartesi günleri kurulan pazarda tezgah açabilecekleri yönünde bir mesaj attı. 

Odunpazarı Belediyesi'nden bu mesaja karşılık tansiyonu yeniden yükselten ve endişeleri artıran bir açıklama geldi. 

Odunpazarı Belediyesi'nden şoke eden açıklama: Tezgah açtırmayız 

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Eskişehir Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Odası tarafından hukuka aykırı şekilde, tüm üyelerine karışıklık çıkarmak amacıyla; Oda başkanı Mehmet Çiçek imzası ile 71 Evler Mahallesi Hızırer Sokak’ta Cumartesi günleri kurulan pazarda kendi istekleri doğrultusunda tezgâh açabilecekleri yönünde mesaj atıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.
12.07.2012 tarih 28351 sayılı resmi gazetede yayınlanan ve halen yürürlükte bulunan pazar yerleri hakkındaki yönetmeliğin ilgili maddelerine göre; pazar yerlerinin belediyeler tarafından kurulacağı, pazar yerlerinde tezgâhların belirlenmesi, hangi esnafın nerede ve ne şekilde satış yapacağı ile pazar düzenin belediyelerin yetkisinde olduğu açıkça belirtilmektedir. Belediye dışında gerçek ve tüzel kişilerin, pazar yeri kurması hukuken mümkün değildir. 71 Evler Mahallesi Hızırer Sokakta kurulan pazar yeri ile ilgili karar; vatandaşların talebi doğrultusunda Odunpazarı Belediye Meclisi’nin oy birliği ile almıştır. Tezgâh yerleri ise 9 Temmuz 2021 Cuma günü, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişi ile belirlenmiştir. Belediyemize yasal başvuru yapılmadan, 71 Evler Pazarı da dâhil hiçbir pazarda tezgâh açılamaz. Böyle bir durum ile karşılaşılması halinde Zabıta ekipleri tarafından yasal işlem yapılacaktır" denildi. 

Kafalarda soru işaretleri yarattı 

71 Evler Mahallesi'ndeki tartışmalarda çok sayıda pazarcı esnafının belediye gerekli şartları oluşturmadığı için tezgah açmak istemediği gündeme gelirken, şimdi Pazarcılar Odası'nın "tezgah açabilirsiniz" çağrısına Odunpazarı Belediyesi ve Kazım Kurt'un böyle bir karşılık vermesine de anlam verilemedi, kafalarda soru işaretleri yarattı... 

71 Evler isyanda... Çözüm bekliyor 

71 Evler Mahallesi sakinleri ise yaşanan bu tartışmalara ve açıklamalara isyan ettiklerini ve en kısa sürede bu soruna çözüm bulunmasını istediklerini söylüyor. Bölgede kapalı pazar yeri yapılmasının sorunun ana çözümü olduğu ifade edilirken, mahallede yaşanan gerginlik ve tansiyonu yükselten açıkmalalar da kaygıları artırıyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@