Belçika'da Türkiye sergisi açılacak... Açılışa Bakan Çavuşoğlu da katılacak

Belçika'da "Türkiye güzellikleri" sergisi açılacak... Açılışa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılacağı belirtildi.

SİYASET 05.04.2022, 13:43 05.04.2022, 13:49
Belçika'da Türkiye sergisi açılacak... Açılışa Bakan Çavuşoğlu da katılacak

Belçika'da Brüksel Büyükelçiliği tarafından "Türkiye Güzellikleri" adlı fotoğraf sergisi 6 Nisan'da törenle açılacak. 

Brüksel Büyükelçiliği'nden yapılan duyuruda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere Brüksel’i ziyaretleri vesilesiyle, 6 Nisan 2022 tarihinde Brüksel Büyükelçiliği tarafından "Türkiye Güzellikleri" isimli fotoğraf sergisinin açılışını da yapacağı belirtildi. 

Açılışa katılımın yalnızca davetiyeyle mümkün olduğu, açılışın ardından serginin haftasonu hariç bir hafta süreyle ücretsiz gezilebileceği ifade edildi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımıyla açılışı yapılacak sergide, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından 1985 yılından bu yana düzenlenen ve Türkiye'de basın fotoğrafçılığı alanındaki en prestijli organizasyon olan “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasında, son 4 yıldır “Türkiye Güzellikleri” kategorisi kapsamında derece almış fotoğrafların en seçkinleri, hem basılı hem de dijital olarak ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Türkiye’nin doğal ve tarihi güzellikleriyle, farklı inanç sistemlerinin ahengini yansıtan kompozisyonların bulunduğu serginin açılışında, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği temsilcileri de katılacak.

Açılışta, Türk müziklerinden oluşan kısa bir dinleti sunulacağı da belirtildi.

Sergi adresi: TOBB Brüksel Temsilciliği, Av. de l'Yser 5, 1040 Etterbeek

Açılış tarih ve saati: 6 Nisan 2022, 15.30

Ziyaretçilere açık olan gün ve saatler: 7-15 Nisan 2022 (haftasonu ve 15 Nisan hariç) 10.00-16.00


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@