banner163

Filistin'den kahreden haberler!

Filistin'den kahreden haberler! İsrail'in saldırılarında ölü sayısı artıyor... Filistin'deki işgalci İsrail'in zulmüyle ilgili son gelişmeler...

SİYASET 16.05.2021, 19:22 16.05.2021, 20:08
Filistin'den kahreden haberler!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılardan ölenlerin sayısı artıyor... Hayatını kaybedenlerin sayısı 190'ı geçerken, ölenlerin 58'inin çocuk, 34'ünün de kadın olduğu belirtildi. 

Ölü sayısı 192'ye yükseldi!

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 192’ye yükseldiği belirtildi.

BM Sekreteri Guterres: Kontrol edilemez bir krize sürükleyebilir 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail-Filistin arasındaki çatışmanın bölgeyi "kontrol edilemez" bir krize sürükleyebileceği konusunda uyardı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail ve Filistin arasındaki devam eden çatışmalar ve İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarını görüşmek üzere 3’üncü kez toplandı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı konuşmada, İsrail-Filistin arasındaki ölümcül şiddetin derhal sona ermesi çağrısında bulunarak, çatışmanın bölgeyi "kontrol edilemez" bir krize sürükleyebileceği konusunda uyardı. Yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği çatışmaları "son derece korkunç" olarak nitelendiren Gutteres, çatışmaların ve şiddet olaylarının derhal durması gerektiğine vurgu yaptı. Gutteres, çatışmaların sadece işgal altındaki Filistin topraklarında ve İsrail'de değil tüm bölgede kontrol edilemez bir güvenlik ve insani krizi açığa çıkaracağını ifade ederek, çatışmaların bölgede aşırılığı daha da artırma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

“Gazze'deki medya bürolarının yıkılması son derece endişe verici"

Antonio Guterres, "Bu anlamsız kan dökme, terör ve yıkım döngüsü derhal durmalıdır" diyen Gutteres, İsrail’in ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ve Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalına ait ofislerin bulunduğu binaya düzenlediği saldırının endişe verici olduğunu ifade etti. Guterres, "Gazetecilerin korkusuzca ve taciz edilmeden çalışmasına izin verilmelidir. Gazze'deki medya bürolarının yıkılması son derece endişe vericidir" dedi. Guterres, "Bir tarafta roket ve havan, diğer tarafta hava ve topçu bombardımanları durmalı. Tüm taraflara bu çağrıya kulak vermeli” ifadelerini kullandı. Filistinlileri Kudüs'ten kovma çabalarının krizi tetiklemeye yardımcı olduğunu belirten Gutteres, aşırılık yanlısı Yahudi hareketlerinin yükselişine de değindi. Guterres, "İsrail'de kendisiniz kanun koyucu sanan grupların ve çetelerin şiddeti, hali hazırda kötüleşen krize daha da korkunç bir boyut kattı” ifadelerini kullanarak, "Her iki tarafın liderleri, kışkırtıcı söylemlerden kaçınmalı ve artan gerilimi düşürme sorumluluğuna sahip" dedi.


İsrail medya binasını vurdu! Dünyayı şoke eden saldırı - VİDEO HABER 

Filistin Dışişleri Bakanı: İsrail'e baskı yapılmalı 

Filistin Dışişleri Bakanı Riad al Maliki, BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, uluslararası toplumu İsrail’e baskı yapmaları çağrısında bulunarak, “Halkımızın katlandığı dehşeti tarif edecek söz yok” dedi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarına değinen Maliki, “Hanginizin uyanacağını bilmeden uyumanın ne anlama geldiğini düşünün. İsrail, Gazze'deki Filistinlileri birer birer öldürüyor. İsrail halkımıza zulmediyor, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işliyor" dedi. Maliki, "İsrail, Gazze'deki Filistinlileri birer birer öldürüyor. İsrail halkımıza zulmediyor, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işliyor" ifadelerini kullandı.

İtalya'da işçilerden Filistin'le dayanışma! O gemiye silah yüklemeyi reddettiler

Yürek yakan cenazeler ardı ardına kalkıyor

Batı Şeria’nın El Halil kentindeki Favvar mülteci kampında İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinli genç Wagdy Jaafara toprağa verildi. Batı Şeria'nın güneyinde Favvar mülteci kampında dün 30 yaşındaki Filistinli Wagdy Jaafara, arabasında İsrail güçleri tarafından hedef alındı.

İsrail'in saldırılarında öldürülenler arasında kadınlar, çocuklar ve gençler de var... 

Silah seslerini duyan kamp sakinleri kanlar içindeki genci kurtarmak için ambulans çağırdı. Yerel kaynaklara göre İsrail güçleri ambulansın olay yerine ulaşmasını engelledi ve Jaafara hayatını kaybetti. Bugün hayatını kaybeden Jaafara için yüzlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi. Evinin önünde oğlunun cenazesine veda eden gencin annesi baygınlık geçirdi. Cenaze törenine katılanlar Filistin ve Hamas bayrakları açtı. Kamptaki camide kılınan cenaze namazının ardından Filistinli genç toprağa verildi.

Erdoğan, Ruhani ile de görüştü 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede İsrail’in Filistin’deki saldırıları ve Türkiye-İran ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılara ve zulme karşı Türkiye olarak tepkilerini en sert şekilde ortaya koyduklarını ve buna devam ettiklerini belirtti. Uluslararası camianın da İsrail’e bu pervasız saldırıları karşısında güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının bu kapsamda söylem ve eylem birliği içerisinde olmasının zaruri olduğunu ifade etti.

40 cadde ve kavşak kullanılmaz halde

Gazze Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırıları nedeni ile toplam 40 cadde ve kavşağın kullanılamaz hale geldiği aktarıldı. İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları tüm şiddeti ile devam ederken, şehrin birçok noktası harabeye döndü. Gazze Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in düzenlediği hava saldırıları nedeniyle toplam 40 cadde ve kavşağın kullanılamaz hale geldiği aktarılarak, saldırıların özellikle önemli cadde ve kavşakların hedef alındığı belirtildi.

Gazze'de caddeler saldırılar nedeniyle harabeye dönmüş durumda... 

Belediye, İsrail savaş uçaklarının hastanelere ve üniversitelere erişim sağlayan yolları da hedef aldığını ifade ederken, saldırıların şehrin temiz su, kanalizasyon ve aydınlatma altyapısına zarar verdiğine dikkat çekti. İsrail’in cadde ve kavşakları hedef alması kentteki insani durumu daha da kötüleştirirken, acil yardım ve kurtarma hizmetlerinde aksamaya neden oldu.

İki doktor ve aileleri hayatlarını kaybetti... 

Gazze’de Şifa Hastanesi İç Hastalıklar Bölüm Başkanı Doktor Eymen Ebu Avf ile Nöroloji profesörü ve Filistin Nöroloji Derneği Başkanı Dr. Moin El Alul İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybetti. İsrail’in dün gece Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yıkılan binalardan birinin enkazından Şifa Hastanesi İç Hastalıklar Bölüm Başkanı Doktor Eymen Ebu Avf’un cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. İsrail’in saldırılarında ayrıca Nöroloji profesörü ve Filistin Nöroloji Derneği Başkanı Dr. Moin El Alul’un da hayatını kaybettiği öğrenildi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada 2 doktorun aile bireylerinin de saldırılar sonucu öldüğü kaydedildi.

İsrail'in saldırılarında doktorlar ve sağlık çalışanları da hayatlarını kaybediyor...

Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve doktorlar, bugün öğle saatlerinde Dr. Eymen Ebu Avf’un cenaze namazını kıldı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından son yapılan açıklamada, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 52'si çocuk, 31'i kadın olmak üzere 181'e yükseldiği açıklandı. Yaralı sayısı da bin 225'e ulaşırken, ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@