Hamid Yüzügüllü: Tepebaşı için tüm kapıları açacağız, dünya markası yapacağız

Cumhur İttifakı AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü, gazetecilerle bir araya geldi, Tepebaşı için projelerini ve hedeflerini açıkladı.

SİYASET 23.02.2024, 12:56 23.02.2024, 14:25
Hamid Yüzügüllü: Tepebaşı için tüm kapıları açacağız, dünya markası yapacağız

AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan adayı Hamid Yüzügüllü daha yaşanılabilir, aktif, dinamik ve modern bir Tepebaşı için hizmete talip olduklarını söyledi. Sivrihisar Belediye Başkanı olarak, Sivrihisar’ı 10 yılda gerçekleştirdiği yenilikçi projelerle ve kalıcı eserlerle dünya markası yaptıklarını söyleyen Hamid Yüzügüllü, Tepebaşı’nın geleceğine yön verecek vizyon projeleri ile Tepebaşı’nın yüzünü güldüreceğini belirtti.

"Sivrihisar'daki başarılarımızı Tepebaşı'nda da gerçekleştireceğiz"

Cumhur İttifakı AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü, düzenlenen basın toplantısında projelerini ve hedeflerini açıkladı. Sivrihisar’da elde edilen başarıların bir benzerini Tepebaşı'nda da gerçekleştirmeye kararlı olduğunu vurgulayan Yüzügüllü, turizmden eğitime, kadınların güçlendirilmesinden yerel ekonomiye kadar çok sayıda projeleri olduğunu ifade etti. 

"Tepebaşı turizmin ve kültür sanatın başkenti olacak"

Hamid Yüzügüllü, Tepebaşı'nın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Orta ve kısa vadeli projelerle, ilçeyi turistler için cazip bir destinasyon haline getireceklerini ifade etti. "Kültür ve Sanatının Başkenti" olacak Tepebaşı için projeler hazırladıklarını ifade eden Yüzügüllü, Uluslararası Kültür ve Sanat festivallerinden, sanat galerilerine, çocuklardan, gençlere ve kadınlara yönelik tarih, bilim ve kültür gezilerine, gastronomiden, müzelere ve turizme uzanan projelerle kültür ve sanatın kalbini Tepebaşı’nda attıracaklarını belirtti. 


"Alo Okul projesi hayata geçirilecek"

Belde evlerinin yenilenmesi ve eğitim verilen branşlara zamanın ruhuna uygun yeniliklerin eklenmesi planlandıklarını da söyleyen Yüzügüllü, gençler ve kadınlar için özel programlar ve teknoloji, sanat gibi alanlarda yenilikçi eğitim programları hayata geçireceklerinin altını çizdi. Tepebaşı Belediyesi bünyesinde kurulacak eğitim destek birimleri ile ilçeye bağlı tüm okulların tamirat ve onarım gibi ihtiyaçların karşılanması için “Alo Okul” projesinin hayata geçirileceğini belirten Yüzügüllü, "Çocuklar için yaparak ve yaşayarak deneyimleyebilecekleri ücretsiz eğitim, bilim ve oyun merkezleri kurulacak" dedi.



"Güçlü kadın güçlü Tepebaşı"

Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almasını sağlayacak projelerin önemine değinen Yüzügüllü, Sivrihisar'da kadınlar sayesinde başarılan projelere atıfta bulunarak, Tepebaşı'nda da benzer başarıların hedeflendiğini vurguladı. Sivrihisar’da ev hanımlarını evlerinden çıkartarak açılan kurslarla meslek sahibi edindiren ve Sivrihisarlı kadınlara Devlet Sanatçılığı unvanı kazandırılmasında da öncülük yaptıklarını söyeleyen Yüzügüllü, "Güçlü kadın mutlu ailenin temelidir. Tepebaşı’nda yaşayan kadınlar için sosyal destek programlarından, eğitim merkezlerine, spor ve sağlıklı yaşamdan, kültürel ve sanatsal faaliyetlere, girişimcilik destekleme programlarından meslek edindirme kurslarına, aile danışmanlığından kültür gezilerine birçok alanda hayata geçireceğimiz projelerle kadınların ve ailelerinin yüzünü güldüreceğimizin sözünü veriyoruz" diye konuştu. 

"Sporun öncüsü Tepebaşı olacak... Eskişehirspor Müzesi Tepebaşı'nda açılacak, geliri Eskişehirspor'a aktarılacak"

Yüzügüllü "Anadolu’nun yıldızı, 1965’ten günümüze 7’den 70’e herkesin ortak sevdası olan Eskişehirspor başta olmak üzere, tüm spor branşlarında başta sporcularımız ve spor kulüpleri olmak üzere hak ettikleri destekler sağlanacak. Ayrıca Eskişehir’in ve Tepebaşı’nın sportif anlamda en çok sıkıntı yaşadığı tesisleşme anlamında da adımlar atılacak. Tepebaşı’nda Eskişehirspor Müzesi projesini hayata geçireceğiz, müzede elde edilecek tüm geliri ise Eskişehirspor Kulübüne aktarılacağının müjdesini verdi.



"Genç Tepebaşı'na genç başkan geliyor"

"Genç Tepebaşı’na, Genç Başkan" vizyonuyla gençlere yönelik de birçok proje hayata geçireceklerini ve gençlerin taleplerini yerine getireceklerini söyeleyen Yüzügüllü,  gençler için eğitimden kültüre, spordan, bilime, festivallerden, gezilere uzanan geniş bir yelpazede yenilikçi ve aktif projeler yapacaklarını söyledi. 

"Hep birlikte yönetip hep birlikte inşa edeceğiz"

Hamid Yüzügüllü “Bizim yönetim anlayışımız her bir vatandaşımızın sesine kulak vermek, fikir, öneri ve görüşlerini yönetime dahil ederek birlikte yönetmek üzerine kurulu. Sorun varsa çözüm de vardır. Çözüm odaklı belediyecilik anlayışıyla her bir vatandaşımızın ve mahallelerimizin temsilcileri muhtarlarımızla birlikte karar vereceğiz” dedi.

"Barınak değil, Sevgi Yuvaları kurulacak"

Sokak hayvanları konusunda da Yüzügüllü, sivil toplum örgütlerinin ve hayvan severlerin kontrol ve denetimlerine açık yeni yaşam alanları oluşturacaklarını, onları kötü koşullardaki barınaklardan kurtarıp, en iyi şartlarda yaşayabilecekleri, hayvanseverlerin ziyaretlerine açık, beraber vakit geçirebilme olanağı sunan “Sevgi Yuvaları” kuracaklarını belirtti. 

"Tepebaşı'nda Eskişehir'in en güzel mesire yerini yapacağız"

Tepebaşı bölgesinin en büyük eksiklerinden birisi olan Eskişehir’in en güzel mesire alanı oluşturacaklarını belirten Hamid Yüzügüllü, aynı zamanda her mahalleye spor ve oyun aletleri ile donatılmış, internet alt yapısı da olan parkların yapılacağını söyledi.

"Engelli bireyler için de projelerimiz var"

Hamid Yüzügüllü “Engelli ve özel gereksinimli bireyler için hayata geçirilecek engelsiz yaşam projesi ile engelsiz yaşam şenlikleri ve 7’den 70’e engelsiz geziler ile bireyler desteklenecek. Üretimde engel yok diyerek, engelli vatandaşların ürettiği, sosyalleştiği ve ekonomik özgürlüklerini kazandığı üretim merkezleri oluşturacağız” dedi.

"Tepebaşı için tüm kapıları açacağız, dünya markası yapacağız"

Hamid Yüzügüllü, Tepebaşı'ndaki sorunları çözmeye ve taleplerini yerine getirmeye geldiklerini belirterek, "Tepebaşı için bütün kapıları açacağız, Ankara'da, Bakanlıklarda, Tepebaşı'nın ihtiyacı olan tüm imkanları seferber edeceğiz. Sivrihisar'da başardık, Tepebaşı'nı da bir dünya markası haline getireceğiz" dedi. 

"Genç, dinamik ve canlı Tepebaşı'na ayak uyduracağız"

Yüzügüllü, "Tepebaşı genç, dinamik, canlı ve umut dolu. Görevimiz, bu harika ilçeye ayak uydurmak. Sizlerin de desteğiyle Tepebaşı, dünya çapında tanınan bir marka şehir olacak. Bir ve beraber olarak Sivrihisar'da bugün dünyada marka haline geldik. İnşallah burada, Tepebaşı halkıyla da bir, beraber olacağız ve Türkiye'nin parlayan yıldızı haline geleceğiz. Bunu daha da ileriye taşıyarak inşallah ileride dünyada bir marka haline geleceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yüzügüllü durur mu, Kazım Kurt'a yapıştırmış cevabı: "Yapsın da görelim o zaman, hodri meydan!"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@