Murat Özcan Odunpazarı Meclisi'nde müjdeyi verdi: Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'nde sorun çözüldü 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi konusunda müjdeli haberi verdi!

SİYASET 01.04.2022, 19:13 01.04.2022, 19:58
Murat Özcan Odunpazarı Meclisi'nde müjdeyi verdi: Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'nde sorun çözüldü 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi konusundaki müjdeli haberi verdi "TOKİ ile görüştük, planlar mahkemeye verilemeyecek, toplantı yapılacak, Odunpazarı Belediyesi de değil, TOKİ de değil, mahalleler ne isterse o yapılacak. 1 Nisan itibariyle böyle bir sorun kalmamıştır" 

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi ile ilgili müjdeli haberi verdi. 

Toplantıdaki konuşmasında Belediye Başkanı Kazım Kurt'a seslendi ve "Sayın Kazım Kurt... Siyasetçi kimliğimi bir kenara koydum. Size samimi şekilde şu soruları soruyorum. Ne yapılması gerekiyor da, Karapınar, Huzur, Erenköy halkı bunu çekiyor... Bir daha gündeme getirilmeyecek bu konu. Kökten çözüm için soruyorum. Lütfen cevap verebilir misiniz? Talebiniz nedir?" dedi. 

Murat Özcan: TOKİ ile görüştük, sorun toptan çözüldü 

Kazım Kurt ise yine TOKİ'yi eleştiren açıklamalarda bulunarak, "Planı yapmışım. TOKİ ya yapacak, ya da bırakacak. Planı bıraksın da biz düşünelim" derken, Murat Özcan, "Siz anlaşılan yine polemik konusu yapmaya devam edeceksiniz bunu. Ama biz TOKİ ile görüştük, bu sorun çözüldü. TOKİ yapılmış olan planları mahkemeye vermeyecek, bunun garantisini aldık da geldik. Sadece plan yapmakla kalmayacak bu işi toptan çözeceğiz" dedi. 

"Muhtarlarla bir araya geleceğiz, bir mutakabat metni imzalayacağız, TOKİ de bunu kabul edecek. Sorun kalmamıştır, müjdesini veriyorum" 

Murat Özcan, "Biz beraber toplanacağız. Muhtarlarımızla toplantı yapacağız. Hep beraber. Sayın grup başkanvekilleri, imar komisyon üyeleri, belediye başkanı ve muhtarlar bir araya gelecek. İmardan sonra ne yapılacağına dair bir mutakabat metni imzalanacak. Ben de imzalayacağım. O mutabakat neyse TOKİ de kabul edecek, bunun garantisini aldık. 1 Nisan itibariyle gecekondu önleme bölgesi diye bir sorun kalmamıştır. Bunun müjdesini veriyorum" derken, konuyla ilgili AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay ve AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve TOKİ yetkililerine teşekkür ettiklerini ifade etti. 

Kazım Kurt: Allah razı olsun, teşekkür ederiz 

Bu sözler üzerine kısa bir şaşkınlık yaşayan Kazım Kurt da, "Allah razı olsun. Teşekkür ederiz. Umarım ve dilerim dediklerinizin hepsi doğrudur" diye konuştu. 

Öte yandan toplantının ilerleyen konuşmalarında Kazım Kurt yine TOKİ ile ilgili eleştirilerde bulunması, Mamuca'da binlerce konut yapılacak proje ile ilgili de "Bana mı sordunuz Mamuca'ya yaparken" diye konuşması dikkat çekti ve şaşkınlıkla karşılandı. 

Huzur Mahallesi Muhtarı Özaydın'dan teşekkür 

Toplantıda söz alan Huzur Mahallesi Muhtarı Refik Özaydın da, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi ile ilgili aldıkları haberden çok mutlu olduklarını belirterek Murat Özcan'a ve emeği geçenklere teşekkür ettiklerini belirtti. Özaydın, bölgede ciddi sıkıntılar olduğunu ifade ederek, en kısa sürede projenin uygulanmasını istediklerni ifade etti. 

Murat Özcan: Mahalleler, vatandaşlarımız, sizler ne istiyorsanız o uygulanacak burada

Murat Özcan da, "Sayın muhtarım hiç merak etmeyin, TOKİ'den gerekli sözü aldık. Ne Odunpazarı Belediyesi'nin ne de TOKİ'nin doğruları uygulanacak, mahalleler, vatandaşlarımız, sizler ne istiyorsanız o uygulanacak burada" dedi. 

Yorumlar (1)
Halil ibrahim başak 2 yıl önce
InşAllah hayırlı sıyla bir an önce başlanır kedi evimizde oturtamadik bizler gerçek sen mağdur olduk ikinci etap dediler bizleri sınırda bırakmadılar huzur mh kaya lidere sk da kedi evimiz den çıkmak zorunda kaldık hemen yanımızda şantiye kurdular kendi evimiz den çıkmak zorunda kaldık 8senedir kiradayim bizleri mağdur ettiler siyaset böyle bir şey demekki ak partisi cephesi yok bu işin inşAllah biran önce başlanır da bizlerde kendi evimizde oturmak nasip olur çünkü bizleri zordum dabiraktilar karapinar nasıl yaptılarsa huzur mh 'sini yapmaları lâzım bizler kendi
evimizde çıkmak zorunda kaldık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@