banner163

Özgür Özel, Büyükerşen'i istemiyor mu? Barış Yarkadaş görüşmenin ayrıntılarını anlattı

Özgür Özel'in Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen ile yaptığı görüşme siyaset gündeminde... CHP'li Barış Yarkadaş, çok konuşulan görüşmenin ayrıntılarını ve neler konuşulduğunu anlattı...

SİYASET 08.01.2024, 23:53 09.01.2024, 00:41
Özgür Özel, Büyükerşen'i istemiyor mu? Barış Yarkadaş görüşmenin ayrıntılarını anlattı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in cumartesi günü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı özel görüşme siyaset gündeminde... 

Çok konuşulan ancak detayları açıklanmayan görüşme ile ilgili CHP'li Barış Yarkadaş, tv100'deki canlı yayında açıklamalarda bulundu.

"Büyükerşen yeniden aday olmak istiyor, bunun için lobi de yapıyor"

Barış Yarkadaş görüşme ile ilgili, "Yılmaz Büyükerşen yeniden aday olmak istiyor. Bunun için lobi de yapıyor. Geçtiğimiz hafta bunun için CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, Özgür Özel'e yakınlığı ile bilinen Veli Ağababa ile de bu konuyu konuştular ve Büyükerşen ile Ahmet Ataç'ın yeniden aday yapılması için fikirlerini belirttiler. Sonra milletvekilleri Özgür Özel'den randevu istediler ve Özgür Özel'e gidip Büyükerşen'in yeniden aday yapılmasını istediler. Bunun üzerine Özgür Özel milletvekillerine biraz espri ile biraz sitemle "Yılmaz Hoca'yı benden daha çok seviyor olamazsınız" diyor. Özgür Özel, 'Büyükerşen'in 25 yıldır belediye başkanı olduğunu, belki biraz dinlenebileceğini, bununla ilgili henüz değerlendirme yapmadıklarını' da ifade ediyor. " dedi.

"Ziyarette konuşmaya Özgür Özel başlıyor..."

Yarkadaş ayrıca, "Cumartesi günü Özgür Özel Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.  Bu fotoğrafı bir partili arkadaşımız yolladı. Cumartesi akşamı saat 19.00'da yanında Talat Yalaz ile birlikte Büyükerşen ile görüşmeye başlıyor. Görüşme 2,5 saat sürüyor. 21.30 sıralarında Özgür Özel, Eskişehir'den ayrılıyor.  Ne konuşuyorlar? Odada sadece 3 kişi var. Özgür Özel, Büyükerşen, Talat Yalaz... Konuşmaya Özgür Özel başlıyor ve diyor ki, "Hocam siz Eskişehir'in hocasısınız ve Eskişehir sizin evladınız. Sizden önce Ahmet Ataç ve Kazım Kurt ile de görüştüm. Şimdi de sizi dinlemeye geldim." Çünkü Hoca şu an partinin en kıymetli isimlerinden biri. Nebi bey (Hatipoğlu) Allah kimseyi bu duruma düşürmesin demiş, katılmıyorum. Yılmaz Hoca çok kıymetli bir bilim insanı, siyaset yapıyor, başarılı da bir belediye başkanı" dedi. 

"Büyükerşen, 'Eğer üçümüz aday yapılırsak yeniden kazanırız' demiş... Özgür Özel, 'Ankara'da arkadaşlarla durumu değerlendireceğiz Hocam' diyor"

Barış Yarkadaş: "Büyükerşen, "Eğer üçümüz de aday yapılırsak yeniden kazanırız" diyor. Özgür Özel de bunun üzerine "Ankara'da arkadaşlarla durumu değerlendireceğiz Hocam" diyor. Üçümüz dediği de, Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç...Hocanın daha önceki görüşmelerde "Eğer ben aday yapılmayacaksam genel sekreterim Ayşe Ünlüce aday gösterilsin, böylece partide bir küskünlük de olmaz" demişti. Şimdi, Eskişehir ile ilgili CHP'nin bir an önce bir karar vermesi lazım. Hem Yılmaz Hoca'yı yıpratmamak adına, hem de seçim çalışmalarının başlaması adına. Fakat, bugün Yılmaz Büyükerşen'e yakın bir isim de bana "Hoca bir seçim bürosunun açılması için talimat verdi" dedi. Başka iddialar da var. Hoca'ya bugün ulaşamadım, telefonu kapalıydı. Normalde pek kapatmaz ama... Başka laflar da dolaşıyor ama ben onlara çok ihtimal vermek istemiyorum. Hoca aday gösterilmezse başka bir partiden aday olacak, veya bağımsız aday olacak gibi... Büyükerşen aday gösterilmezse Ahmet Ataç da adaylığını geri çekecek gibi laflar var. Ben inşallah yapmaz diyorum. Eğer parti bir karar verir Yılmaz Hoca'yı aday yapmazsa, Hoca'nın kimin elini kaldırıyorlarsa ona ağbilik hocalık yapması lazım. Ama Büyükerşen'in durumunun da bir an önce netleştirilmesi lazım. Ben olsam Yılmaz Büyükerşen'i son bir kez daha aday gösterirdim."

"Benim gördüğüm Eskişehir'de değişiklik olacak gibi, Özgür Özel hayatının en zor kararlarından birini verecek"

Barış Yarkadaş: "Özgür Özel'in seçimi kazandıktan sonra yaptırdığı ilk araştırmalarda Büyükerşen'in durumu biraz sıkıntılıydı, yalan yok. Fakat sonra Eskişehir'de bir toparlanma olduğu, Büyükerşen, Kazım Kurt, Ahmet Ataç da olsa seçimi kazanacaklarına dair bir veri çıktı ortaya. Tabii partide MYK'da ve yönetimde ne konuşuluyor bilmiyoruz, ama gördüğüm şu Eskişehir ile ilgili muhtemelen bir değişiklik olacak gibi. Özgür Özel muhtemelen hayatının en zor kararlarından birini verecek. Eğer aday değiştirilir ve seçim kaybedilirse büyük eleştiri yağmuru altında kalacak. Hoca aday gösterilir ve kaybederse bu kez adayı neden değiştirmediniz diyecekler. Yapılması gereken, ön seçim olmaz, çok doğru çapraz kamuoyu araştırmaları ile kimin kazanacağını görmektir. Eğer Hoca da aday yapılmayacaksa bunun da bir an önce netliğe kavuşturulması gerekir."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@