Büyükerşen de değişim modasına uydu! 9 yılda görüşleri tam terse döndü 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında "CHP'de nasıl bir değişim olmalı" sorusuna ilginç yanıtlar verdi. Büyükerşen'deki "büyük değişim" dikkat çekti... 

SİYASET 28.06.2023, 23:40 30.07.2023, 01:14
Büyükerşen de değişim modasına uydu! 9 yılda görüşleri tam terse döndü 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında Deniz Zeyrek ve Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı. 

Eskişehir ile ilgili de açıklamalarda bulunan Büyükerşen'in CHP ve Kılıçdaroğlu sorsuna verdiği yanıt özellikle dikkat çekti. 

Büyükerşen: Bir zamanlar Ekmeleddin'i Mısır'dan ithal etmeye kalkışanlar bizleriz yine

Saygı Öztürk'ün "CHP'deki değişim talepleri hakkında ne düşünüyorsunuz? CHP'de nasıl bir değişim olmalı?" sorusuna Büyükerşen, "Değişimi kimler yapmalı diye sorduğunuzda size üç isim veremezler. Kim olmalı genel başkan dediğinizde üç isim veremiyorlar.Demek ki siyasetçi de yetiştirememişiz yeteri kadar. Nitekim bir zamanlar Ekmeleddin'i Mısır'dan ithal etmeye kalkışanlar bizleriz yine" yanıtını verdi. 

2014'te Ekmeleddin İhsanoğlu için neler demişti? O sözleri akıllara geldi 

2014'de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine karşı ilk defa bu kadar net bir eleştiri ortaya koyan Büyükerşen'in bu açıklaması, 2014 yılında yaptığı açıklamaları da akla getirdi. 

9 yıl önce "Herkes ellerini vicdanlarına koyarak Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na rahatlıkla oy vermeli" demişti 

Büyükerşen 2014'te Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi ile ilgili açıklamasında, "Ben Ekmeleddin İhsanoğlu tarafına rahat rahat, gönül rahatlığıyla vatan borcunu eda edercesine oy kullanacağım. Herkes elini vicdanına koymalı. İçinde bulunduğumuz Ortadoğu’da yanan ateşleri görelim. Ben Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda tercihimi koyduğumu buradan açıkça ilan ediyorum. Bütün gençlere bütün öğrencilerime bütün Eskişehirliler’e ve hemşerilerime sandığa gittikleri zaman bütün bu düşünceler ile ellerini vicdanlarına koyarak Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na rahatlıkla oylarını kullanmaları gerekir" demişti. 

"Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli’nin yerinde olsam ben de Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday olarak önerirdim" demişti... 

Büyükerşen o zamanlar ayrıca, "Ben biliyorum ki her iki partide de cumhurbaşkanı adayı olabilecek ve aday gösterilebilecek pek çok insan var. Yüzlerce insan vardır. Ama çok iyi tercih yapmışlardır. Ülke geleceğini düşünerek doğru ve isabetli bir tercih yapmışlardır. Ben eğer Sayın Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli’nin yerinde olsaydım önüme gelen isimler arasında ben de Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday olarak önerirdim" diye konuşmuştu. 

9 yılda tam terse dönen açıklamalar...  

Büyükerşen, 2014 yılında CHP'de de MHP'de de aday gösterilebilecek yüzlerce aday olduğunu, ancak en isabetli tercihin Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu söylerken, şimdi 9 yıl sonra, "Kim olmalı genel başkan dediğinizde üç isim veremiyorlar.Demek ki siyasetçi de yetiştirememişiz yeteri kadar. Nitekim bir zamanlar Ekmeleddin'in Mısır'dan ithal etmeye kalkışanlar bizleriz yine" demesi "Büyükerşen de değişim modasına uydu" yorumlarına neden oldu. 

Büyükerşen'in 2014'te yaptığı o açıklamaları bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@