banner163

Murat Özcan: Ankara ve İstanbul, Büyükerşen'den akıl alsın!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri üzerinden hükümeti eleştiren Kazım Kurt'a, AK Partili Murat Özcan öyle bir yanıt verdi ki, Kazım Kurt cevap veremedi, meclisteki tartışma da bir anda bitti...

SİYASET 23.03.2021, 20:18 23.03.2021, 21:05
Murat Özcan: Ankara ve İstanbul, Büyükerşen'den akıl alsın!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi bugün olağanüstü gündemle toplantıya çağrıldı. Opera binasında gerçekleşen toplantıda, "ESGAZ A.Ş.'nin tüm genel kurulu toplantılarında ve Yönetim Kurulunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesini temsil etmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yetkilendirilmesi" ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. 

Toplantının başında söz konusu yetkinin meclis kararı ile verilmesi konusunda ESGAZ'ın yazılı bir talepte bulunduğu belirtildi. 

Kazım Kurt bu defa söz aldı, İstanbul ve Ankara'yı da andı 

Son meclis toplantılarındaki tartışmalarda Eskişehir ve Büyükerşen ile ilgili konularda fazla söz almaması ile dikkat çeken CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bu defa toplantı başında söz alarak, Büyükerşen'e yetki verilmesi için meclis kararı istenmesinin hukuka aykırı bir uygulama olduğunu ileri sürerken, konuyla ilgili Yargıtay kararından bahsetti ve hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Bu durumun AK Parti hükümetinin suçu olduğunu ve hukuka uygun olmadığını savunurken Kazım Kurt, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclislerini örnek gösterip, mecliste çoğunluğun AK Parti'de olduğu İstanbul ve Ankara gibi belediyeler için böyle bir uygulama yapıldığını ileri süren açıklamalarda bulundu. 

AK Partili Orhan Durmuş, konunun AK Parti hükümeti ile ilgisi olmadığını ifade ederken, bazen başka konularda da belediyelerde benzer durumların yaşanabildiğini, terör konusundaki hassasiyet nedeniyle, terörle ilişkili belediyelerde belediye şirketlerine göreve getirilen kişiler açısından meclislere yetki verilmesinin gündeme geldiğini, bu konudaki hassasiyetin dikkate alınması gerektiğini söyledi. CHP'li İbrahim Arslan da konuşmasında zaman zaman hararetlenirken, "Büyükşehir Belediye Başkanı, belediyeyi bir kurumda temsil edecek, neden meclisten yetki alması gerekiyor, böyle bir şey olur mu" dedi. 

Özcan: Bir kaşık sudaki fırtınayı anlayamadım 

Tartışmalar sonrası söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, "Bugün olağanüstü toplantı için buraya çağrıldık. Gelirken arkadaşlarımızla bu konuyu görüştüğümüzde bu konunun AK Parti adına da oybirliği ile geçmesi konusunda fikir birliğimiz var. Bir kaşık suda kopartılan fırtınayı da anlayabilmiş değilim açıkçası. Sanki burada bir muhalefet uygulanacağı düşünülerek mi bu konuşmalar yapılıyor bilemiyoruz. Şimsdi Kazım bey, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinden örnek vererek konuşmasına başladı. Orhan bey de, yanlış anlaşılmasın, doğudaki bazı belediyelerle ilgili hassasiyetler açısından bunları belirttiler. Şimdi burada çok daha geniş kapsamlı bir hassasiyet gösteriliyorsa bunu TBMM'de göstermelerini tavsiye ederim. Ama İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarını düşünüyorsa arkadaşlar, bırakın da oradaki arkadaşlar bunun savunmasını orada yapsınlar" dedi.

"Tavsiyem var: İstanbul ve Ankara, Büyükerşen'den akıl alsın"

Özcan, "Ha, 'o belediyelerde meclis çoğunluğu sizde' gibi bir eleştirileri varsa arkadaşların, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarına bir tavsiyem var. İki dönem, meclis çoğunluğunun AK Parti'de olduğu bir meclisi yöneten Yılmaz Büyükerşen'den akıl alırlarsa bir sorunları kalmaz diye düşünüyorum. O yüzden de birbirimizi daha ateşli, hararetli tartışmalara sevk etmemize gerek yok. Gündemi oylamaya sunmanızı rica ediyorum başkanım" dedi.

Bu sözler sonrasında Kazım Kurt bir cevap vermezken, Yılmaz Büyükerşen de gündem maddesine ilişkin oylamayı yaparak toplantıyı bitirdi. Oybirliği ile Büyükerşen'e yetki verildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@